Når sjelefreden trues av Java og finanssektoren

Jeg snakker selvsagt om BankID.  Som ikke er kompatibelt med Mac. Eller Chrome. Eller noe som helst annet  jeg bruker.  Det burde jo ikke være et problem, i følge enkelte. Bare bruk en annen nettleser, vel? Og pass på at du oppdaterer Java. Hele tiden. Og du vet disse sikkerhetsadvarslene du får? Bare trykk ok.  Du trenger ikke forstå innholdet, om du vil bruke BankID, så bare trykker du ok. Easy peasy.

I realiteten skjer dette:

1. Sinnadamen logger seg på nøstebarn for å sjekke et eller annet. Hun finner ut at hun vil ha garn. Hun ser på garnet. Hun velger garn. Hun fyller ut et skjema slik at hun kan kjøpe garnet. Hun finner frem bankkortet for å betale for garnet. Hun kommer til BankID. BankID sier at hun må oppdatere Java. Hun oppdaterer Java. Java sier at det ikke vil leke med Chrome, så hun må bruke en annen nettleser. Sinnadamen tenker til helvete med hele garnet og finner på noe annet å gjøre.

2. Sinnadamen skal betale en regning. Hun kommer til BankID. BankID hevder at hun  må oppdatere Java , men Java vil fortsatt ikke leke med Chrome på Mac.  Sinnadamen kan forøvrig ikke bare blåse i regningene sine på samme måte som hun kan blåse i garnet. Så hun roper på Sinnadamens Mann. Han sier «eh… kjeft på banken, det er de som må ordne opp i dette.» Men banken bryr seg ikke. Ikke nok til å fikse problemet, i alle fall.

3. Sinnadamens Mann prøver å betale regninger. Merk ordet «prøver.  Sinnadamens Mann kommer hjem. Han sier «NÅ SKIFTER VI BANK FOR HELVETE!». Og Sinnadamen sier «nei» for hun orker ikke tanken på å skulle flytte lån og oppdatere alt mulig i alle mulige papirer. Når hun tenker seg om er det kanskje likevel mindre smertefullt enn å logge seg på hos Dnb fra Chrome på en Mac  en gang til. Men så? Ja. Så skifter vi nettleser? Og PC-merke? Ingen Apple, ingen Google? Skal banken min og Java bestemme det, liksom?

«NEI,» sier Sinnadamen. «VI BYTTER IKKE BANK!»

4. Sinnadamen installerer Java. Igjen. Gjorde hun ikke dette i går? Samma det, Java må installeres før purringene kommer, før dette resulterer i inkasso. Sinnadamen bruker plutselig Safari uten å være særlig kjent med Safari og uten å like Safari, men det holder ikke. Java må oppdateres. Hele tiden. Det er ikke en overdrivelse. Hver gang hun finner frem bankkortet skal Java oppdateres. Det er en grunn til det; skitet er jo fullt av sikkerhetshull!  Høres det trygt ut da, banken??

Sinnadamen mener å huske at teknologi skulle gjøre livet lettere. Istedenfor holder hun på å utvikle alvorlig teknologivegring.

Hun lurer på om DnB eller Java er villige til å betale regningen den dagen hun sprekker, kaster hele macen i veggen og trenger en ny. Eller den dagen hun regner ut hvor mye tid hun har brukt på faenskapet også kjent som BankID og sender dem en faktura for timene brukt.

P.S
Belle og Sebastian har en låt som heter Fuck this shit. Jeg lurer på om de skrev den etter de brukte BankID. Eller prøvde.

5 tanker om “Når sjelefreden trues av Java og finanssektoren

 1. Monica haga

  Bra sinnadame, med skifter du bank er ikke SR bank mye å skryte av heller. Har mistet bestilte billetter da JAVA måtte oppdageres modt i prosessen med å betale – og etterpå gikk hele nettbanken deres i kne…. Men de beklaget den tekniske feilen, så da gjør det liksom ingenting om noen andre fikk kjøpe mine billetter

  Svar
 2. Jalla

  Problemet er ikke banken
  Heller ikke java
  Problemet er derimot macintosh. Kjøpe appleprodukter er som å be om slike problemer.

  Svar
 3. NiteLite

  Skandiabanken kan du i alle fall få betalt regningene dine uten Java 🙂 Kanskje verd å åpne en konto der som du sender over litt penger til hver måned slik at du kan betale regningene der? 😛

  Svar
 4. Sinnadamen Innleggsforfatter

  takk.
  (Vi skal muligens bytte bank også. Skandia ble plutselig fristende… jeg er for glad i macen til å bytte den ut)

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *