En tilfeldig klessvask på en tilfeldig dag…

Når ting bare blir sånn…

Sinnadamen er ikke i mot rosa. Men Sinnadamen kjøper ikke ting som er rosa for hun tenker at rosa plagg har en tendens til å bare dukke opp likevel, all den tid det er en jente vi har fått i hus. Faktisk kjøper Sinnadamen knapt babyklær i det hele tatt, for de har en tendens til å dukke opp av seg selv uansett farge. Det er magisk! (Det kalles som oftest arvegods eller gaver).

Samme prinsipp gjelder forøvrig leker. Sinnadamens datter har fått mase bøker som handler om feer og prinsesser eller prinsessefeer (slå den!).  Da føler Sinnadamens at det er hennes jobb å kjøpe bøker som ikke er rosa slik at Sinnadamens datter skal vite at det finnes andre ting der ute også. Favorittboken for tiden heter katten min og er oransje.

Men det er ikke lenge siden Sinnadamen fikk kritikk for å ikke kle datteren sin feminint nok. Hallo, folk kan jo tro at hun er en gutt når hun har på seg en lyseblå hettegenser, eller en hvit trøye med brune aper på! Vil jeg risikere det, hva?

«Ja,» sier Sinnadamen,» det er en risiko jeg kan leve med.»

Det var etter følgende samtale med en vilt fremmed:
«Så søøøøt baby du har.»
«Erh.. jo,det syns vi også-»
«Hvor gammel er han?»
«Hun er ti måneder.»
«Hva heter han?»
«HUN heter…»
«Hun? Dette er jo en gutt!?»
«Nei, det er ei jente.»
«Men HAN har jo på seg brunt.»

Så vasket Sinnadamen klær. Etterpå ser tørkestativet slik ut.

IMG_2643

Det gjør faktisk litt vondt.

7 tanker om “En tilfeldig klessvask på en tilfeldig dag…

 1. Marianne Gustafson

  Er ikke bare voksne som blir innprenta i rosa-tanker. En liten jente(j) i barnehagen til barnebarnet (bb) etter at barnebarnet ankommer på en grønn sykkel. Konversasjonen foregikk slik:
  j: Er du en gutt?
  bb: nei!!!
  j: hvorfor har du grønn sykkel da?

  Denne sykkelen ble funnet på fyllinga(restteltet) og var fullt brukbar selvsagt.
  Ellers så har jeg tatt på meg jobben med å gi biler, snekkerleker og andre ting som de ellers aldri får fordi de er jenter:-) Men jeg gir også jentete leker til henne…

  Vennlig hilsen en oppgitt Bestemor til rosasamfunnet

  Svar
 2. Tone

  Folk har så veldig stort behov for å sette andre i bås! På en USA-tur trillet svigerinna mi rundt på hennes lille jente, og absolutt alle amerikanere trodde det var en gutt, for hun satt jo i en rød vogn! :p

  Svar
 3. Pernille

  Stå på kjære Sinnadamen! Du står ikke alene.
  Jeg nekter tvert å kjøpe «rosating» til min niese; ingen rosa klær, ingen barbie eller dukker, eller prinsessefilmer. Gaver fra Tante Pernille kommer i alle farger, former og Pixar på film!

  Fight on!

  Svar
 4. Pappa til begge kjønn

  Jeg blir mest sinna på jenteklærne som det står «Prinsesse» på, fordi det insinuerer at du må ha vagina for å få alt servert, mens du selv sitter på ræva med krone på hodet og stappfull konto.
  Du burde ikke være sint. Du burde være glad. Glad fordi DETTE synes å være ditt største problem. Og da har du et greit liv, tror jeg.
  Snakker vi rødstrømpe på høyt nivå her?
  Skrev dette her fordi den andre bloggen er stengt.

  Svar
 5. erika

  Ikke helt relevant til innlegget, men kan du få deg bloglovin! Du har en veldig bra blogg, og da ville det blitt lettere å følge med. Det er dessverre få feministiske blogger, stå på!

  Svar
 6. Christian Thomasson

  Så gammaldags att dela in färg efter kön. Tyvärr hänger det med i vuxenvärlden på grund av gammaldags värderingar hos tillverkarna. Vi män lider också av detta då vi begränsas till svart, grått, blått, brunt och grönt medans kvinnor har tillgång till alla färger såsom rött, rosa, lila och turkos. T ex finns inga träningskläder för män i lila eller rosa. Eller gummistövlar i turkos eller rött. Oerhört trist och tråkigt. Nej, bryt normer och tänkande och ge ALLA oavsett ålder och kön tillgång till ALLA färger så blir världen ett bättre och gladare ställe!

  Svar
 7. Sinnadamen Innleggsforfatter

  Hei og hopp!
  Bloglovin’ skal jeg sjekke, takk for tips!

  Jeg blir også frustrert av prinsesseklærne, du pappa til begge kjønn. Dette er en problemstilling som går begge veier.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *