Er det helg, så er det helg.

Kall det invasjon eller kall det intervensjon; Russland har sent styrker til Ukraina. Storbritannia og USA rynker på nesen. FNs sikkerhetsråd trommes sammen, men hva kan de utrette når Russland sitter i sikkerhetsrådet med vetorett?

Man kan kalle det historien som gjentar seg selv. Tenk på Georigia, 2008. Tenk på 2003 da det hastet slik med å invadere Irak at man måtte dikte opp en histore om masseødeleggelsesvåpen for å få det til og så holde seg for ørene når FN stemte mot.  Man kan kalle det for et restoppgjør fra den kalde krigen. Man kan kalle det hva man vil.

Men i Europa er det helg. Det hersker kanskje enighet om at dette haster,  så Europas utenriksministre skal møtes på mandag.  Ikke deres feil at Russland prøver å forsure helgen deres, er det vel?  Hold hviledagen hellig, og etterpå kan man disktuere hva som skjedde i helgen.

Jeg vet ikke hva løsningen er, altså.  Jeg vet bare at dette kunne vært en ganske bra politisk thriller. Om det bare var fiksjon.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *